This Diary Writer!!

My photo
does not like publicity desperate, all stories are not related to the living and the dead, this blog is not only to expressions of faith to the enemy this blog as a place to tell the story of love and sorrow, life to be a visionary and successful and able to respond thanks to the parents.

I Love You!!

Friday, January 28, 2011

Selamat Tinggal Sayang!!


Assalamualaikum bloggers & stalkers aq sekalian.. aq ade stalker meyh?? ade kot.. mane yang selalu mengintai blog aq to terimas ya.. ikut lah n selalu lah support aq yer tiada korang tak de lah aq.. kali nie aq nak cerita pasal pemergian orang yang aq sayang sangat.. mereka seakan nyawa dan tempat aq bergantung sepanjang umo aq bersame mereka.. mereka adalah nenek2 aq yang sudah pergi tinggalkan bumi dan kami semue.. nenek aq yang pertama pergi adalah arwah Hajah Zainab Binti Abdullah die lah yang menjage aq dan adik beradik.. arwah seorang yang tegas dan penyanyang, arwah selalu marah dan marah itu tidak bermakne die tidak sayang kan kami.. arwah akan di kenang oleh setiap orang yang mengenalinya kerana sikap dan kecekalannya.. arwah meninggal pada 23/12/2009 setelah 5 hari terlantar dan koma die Hospital Sg. Petani, Kedah arwah meninggal kerana strok.. aq sedih sangat sebagai seorang cucu sebab tak dapat nak penuhi permintaan terakhirnya yang teringin sangat nak makan KFC.. memang dah lame arwah pergi tinggalkan aq sekeluarga hampir setahun tapi die selalu tetap di ingatan kami semue tak akan lupus.. 






nenek aq yang je kedua ialah arwah Hajah Sopiah Binti Salleh yang pergi meninggalkan kami semue pada 15/1/2011.. pemergian nenek ku yang nie tak sedeh sangat bukan sebab aq tak sayangkan die tapi sebab aq tak selalu bersame si arwah.. kesedihan datang saat untuk mencium arwah pada sesi kapan arwah time to rase sedih sangat.. sebelum arwah meninggal aq sempat berbakti padanya dengan care menjage arwah semalaman hanya to yang aq mampu.. sebelum arwah pergi arwah sangat menderita dengan penyakitnya yang sangat parah, arwah menghidap penyakit bengkak hati selepas hatinya pecah lalu arwah pon pergi tinggalkan kami.. tidak ape yang perlu aq ceritakan lagi sebab nie semue boleh buat aq sedih.. ok tak lah cite banyak2 kunk meleleh airmate ku nie.. bawah nie ade gambar arwah nenek aq.. 



mari lah same2 kite sedekahkan al-fatihah kepada nenek2 ku.. semoga arwah bersame golongan orang yang beriman.. amin.. bubye.. chill..

0 comments:

Post a Comment