This Diary Writer!!

My photo
does not like publicity desperate, all stories are not related to the living and the dead, this blog is not only to expressions of faith to the enemy this blog as a place to tell the story of love and sorrow, life to be a visionary and successful and able to respond thanks to the parents.

I Love You!!

Saturday, February 19, 2011

Kerja Hari2 Kerja, Bosan Dengan Kerja!!

Hai Semua!! Assalamualaikum.. Salam Sejahtera.. Salam 1 Malaysia.. Wah!! Aku dah macam Perdana Menteri kn?? kn?? kn??

Cerita lagi dan lagi!! Kali nie aq nak story2 pasal "kerja part time", korang pernah keje part time?? Korang pernah tak jadi penganggur lepasan SPM macam aku nie?? mesti pernah kan tipu lah kalau tak pernah.. ape korang buat awh time to takkan dok rumah jew mesti ade something korang buat kan?? sumpah aku nak tahu sangat tapi kalau taknak share takpe lah aq pon tak hamak nak tahu sanggat.. Hahakz.. aku just nak cerita ape aku buat lepas SPM, kalau korang nak tahu lah kan aku nie seorang yang tak reti nak dok diam.. so aku dah cari kerja part time sementare tengah dub dab nervous tunggu result SPM derr.. aku kerja niey pon parent aku tak bape nak kasi tapi ape aku kesah aku just taknak jadi gile sebab bosan jew..

Aku ade parent yang sangat tegas dan menentukan mase depan anak2 diorang.. parent aku mule2 tak kasi aku keje dan bantah aku secare keras-kerasan.. pasto tunggu ape lagi aku pon kuarkan lah ayat tangkap cintan aku pujuk punyer pujuk aleh2 parent aku yang tegas to jadi cair.. so diorang pon kasi lah aku nak keje to pon ade syarat lagi.. syarat nyer aku kene keje sabtu & ahad jew sedih weyh ade parent macam niey tapi aku sayang diorang ketat2!! nak buat camne dah jadi anak mak dan apak nie kene lah dengar cakap diorang kan.. ikut saje lah labu..

Cari lagi dan lagi!! Aku dah dapat kerja part time yang sesuai dengan ciri2 aku yang malas nak bergerak dan berjalan keje nie memang sanggat best.. aku kerja jadi sales girls tapi bukan macam kat jaya jusco & parkson to nie aku keje kat studio minyak wangi.. ayat nak sedap kan atie je to padahal lebih kurang jew.. hahakz.. kedai to milik pakwe kawan aku so aku pon apply lah kat situ aleh2 dapat.. alhamdulillah~ orang tua2 cakap rezeki jangan di tolak so aku pon amek lah.. tempat kerja aku to namenyer Arrangements Trading, The Perfume Studio kedai jual minyak wangi name nak hebat kan.. hahakz.. kat kedai to aku lah tukang layan customers, aku lah cahsier, aku lah tukang mop lantai so boleh dikate kan jugak aku lah "Lady Boss".. hahakz.. mampos kalau boss aku bace blog nie tak ke pecah pale aku di hentak2 dengan botol minyak wangi..

wa dah takde ayat power mau cite.. lu tenggok gambar pandai2 lah pikir.. out dulu mau hentak botol minyak wangi.. hahakz.. chill..







0 comments:

Post a Comment