This Diary Writer!!

My photo
does not like publicity desperate, all stories are not related to the living and the dead, this blog is not only to expressions of faith to the enemy this blog as a place to tell the story of love and sorrow, life to be a visionary and successful and able to respond thanks to the parents.

I Love You!!

Sunday, April 24, 2011

Please Respect Me Lah Buddies!!

assalamuailaikum, kalau tak jawab dose, kalau jawab you`re awesome..

you guys suka tak, hidup you guys dipergunakan?
if you guys tak suka, so why you guys masih boleh bertahan?
you ada hak ok untuk fikir and say STOP!
orang sekarang ni, melampau lampau akal mereka..
semua tu nak kesenangan untuk mereka saja !

Saye nie bukan apa, kesian tau tak kalau dipergunakan..
orang kata, "macam lembu kene cucuk hidung"
sampai bila nak jadi macam nie? Biadap tu tak perlu cakap lah.
kita ni kakak, di per-adik adik kan !
ada yang tak pernah baik baik dengan kita selama ni,
sebab nak kan SESUATU, be-baik dengan kita terus.. agak mendadak lah..
kadang-kadang itu pon kita tak perasan lagi :)
tapi, lama lama bila rasa tak bermakna pada dia, baru la nak sedar !

Jieha pon pernah kene jugak hal macam ni, 
cuba kita takda kereta, takda motor takda apa segalanya, 
ada kita diajak minum se-meja? ada kita diletakkan nama untuk ke event?
ada kita di ajak huha huha ?! ada ?! FIKIR LAH ok ! time susah je baru nk ingat kite..
orang mcm tu, cepat naik and cepat la dia turun.. jangan sebab begitu, perangai  serupa tupai !
tupai pon tau jaga makan minum dia..
jieha paling benci lah dijadikan orang tengah..
dijadikan orang tengah untuk perkara baik, tak mengapa..
ni jadi orang tengah untuk kesenangan hidup mereka..
oh whatthefish!! . Marah ni marah ni !
bende ni kalau bukan selalu takpe, ni selalu !
boleh fikir ?

dulu dulu, pekare nie boleh buat i menangis tapi bila rasa down,
jieha cepat2 cari parents and encik I untuk selesaikan masalah ni.. mujurlah ada bestfren..
alhamdulillah, i love my self now. boleh fikir :))

You know better kan?!
jieha boleh terima orang semua seadanya seriously.
saye ada la kawan nie, kalau nak something yang ada RELATED dengan jieha,
kemain laju and pulun dia rapat dengan saye , tapi jieha ada akal !
jieha try uji dia, supaya usaha sendiri untuk dapatkan yang dia nak tu,
TAPI malangnya, tak dapat.. so, lepas je kene test dengan prof. najieha terus nak menyampah2 kau tahu tak aku lagi meyampah dengan kau.. haha.. beberapa weeks tu, tengok tengok tergur jieha pon tak, pergi pulak ke orang lain yang boleh membantu dia.. so
jieha yang dia mintak tolong nie, yang diampu ampukan ni dah dia let go.. (lega hati)
budak yang dia mintak tolong tu pon jieha tengok boleh tahan sekarang ikut saja apa dia cakap sampai kawan kawan banned pon, tak perasan..

heh, jieha malas je sebenarnya nak amek tau tapi teringat kan.. BERUBAH la.. apa la nak dirisaukan sangat hidup takda kawan?
boleh mati ke takda kawan? boleh ke? sorang kawan je sudah.. cari lah kawan yang kenal hati budi you all dah lama.. toksah nak lompat lompat cam kangaroo.. cam langau, jap sini, jap ke sana. heh, macam2.. nak ketawa pon ada. haha

COMEL kan?! tapi malas nak bertekak.. jieha nie memang tak suka orang nak menang je
kalau sah sah you yang salah.. jieha bukan baru lahir semalam, jieha bukan takda orang guide untuk berfikir,
jieha still have brilliant thinking parents, kawan yang membantu yang ikhlas berkawan, apa kurangnya..
BUT kita ni manusia, kita tak boleh nak dapatkan dua sekali gus.. satu yang baru datang, yang lama pergi tanpa kita duga.. macam tu jugak kawan.. boleh fikir?  This is based on my experienced la kan..

So, bila jieha share ni, jangan la bodohkan diri nak ikut SEMUA telunjuk orang..
ada perasaan segan sikit pada diri.. FIKIR dulu.. diorang bagi kamu makan ke?
pernah bantu kamu sangat ke before nie.. or take as for granted je?! sebab kamu ada kelebihan or kemewahan..
hey, dah dah lah STOP he, be urself ok.. jieha tak pernah nk post macam nie kan, tapi jieha nak bantu diri jieha jugak dalam masa yang sama supaya tak senang senang orang nak pijak kepala.. hey girl, you dah 18tahun ok!

FIKIRAN matang, akan buat ORANG sekeliling RESPECT you !



buubyyyeee!! (:

6 comments:

  1. blogwalking!;)

    meh singgah blog fae :

    http://fzhjmldn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. tak dinafikan...memang wujud golongan nie.

    ReplyDelete
  3. fadhli: @-@..

    misz fea: i will..(:

    man: tahu tak pe.. manuasi lah kate kan..(:

    ReplyDelete
  4. jieha.. kitew same.. n now i sndry pown x nafikan..msih dipergunekan ag..thanx dear, gve me solution for this situation ..i try tuk lpas dri smue nie... yr advise make me feel want to change everythnig in my life..fuh!!!! doakan ya... insya-allh..

    a big smile for u.. :)

    ReplyDelete
  5. hai.. ye ke?
    try lah lawan ye ape yang jadi kay..
    i will try my best help you..
    amin.. insyaallah..

    shy shy lah.. (-__-)!

    ReplyDelete