This Diary Writer!!

My photo
does not like publicity desperate, all stories are not related to the living and the dead, this blog is not only to expressions of faith to the enemy this blog as a place to tell the story of love and sorrow, life to be a visionary and successful and able to respond thanks to the parents.

I Love You!!

Tuesday, June 14, 2011

Nasihat Aku Pada Blogger!!

Macam biase mesti lah gua nak mule kan entry nie dengan treadmark gua ala-ala MARIA ELENA my idol to.. Assalamualaikum kalau tak jawab dose kalau jawab you`re AWESOME!! Tajuk post nie saje aje nak buat gempak boring boring kan.. Sebenarnya ade jugak kena mengena dengan saye.. Gua buat tajuk macam nie sebab nak korang (BLOGGER) sekalian ambik perhatian dan bace post aku.. Tadi aku terpikir nak buat tajuk cam gini " macam mane nak ade FOLLOWER yang banyak" sekali taip makoii!! panjang nyer.. So tak jadi lah disebabkan tuu lah saya terfikir buat tajuk yang agak pendek..

Ok saya mulakan ini dengan BISMILLAH takot nanti ade pulak yang datang serbu/ambush belog nie pulak kan kan.. Saya nak pesan lagi nie post saya kali nie tak ade kena mengena dengan sesiapa mahu pun sudah MENINGGAL ataupun yang masih HIDUP.. So siapa yang bace jangan lah nak TERASA yerr.. Ok saya tak nak belit belit cite nanti PANJANG pulak post nie tahu tahu jer lah saya kan tak suka banyak menaip nanti orang STOP bace.. then akan kuar ayat power macam nie "ahh post blog nie panjang bebal entah pape boring ahh" ok ayat to saya tak nak dengar.. Stop jieha stop!!

Nasihat atau lebih tepat lagi yang saya nak maksudkan adalah PENDAPAT.. Pendapat yang saya nak share sangat dengan korang nie ialah macam mana nak dapat follower yang banyak, post yang selalu blogger2 bace, dan disenangi ramai.. Sebelum tuu blog saya pun tak lah BEST sangat kan power pun tidak tapi saje saje nak share pendapat..

1. DAPAT FOLLOWER YANG BANYAK= senang jer nak dapat follower yang banyak.. nak tahu tak nie? ok saya share langkah kalau lah ade orang yang sudi follow blog kite rajin rajin lah follow blog orang tuu jugak.. tak ramai blogger yang rajin nak same same memfollow nie sebab tu lah blog kite takkan die kenali sebab kite bukan terkenal.. kalau kite terkenal macam artis tuu tak ape lah saya pun tak kesah dehh..

2. POST YANG DIBACA RAMAI BLOGGER= yang ini pulak kite kena buat post yang menarik yerr, agak kelakar dan berpada - pada faham tak maksud tu, maksud "pada - pada" tuu lebih kurang ayat ayat dalam post tuu kena lah bersopan dan agak - agak.. tak faham jugak ke? ok ambik tukul ketuk kepale masing2.. haha.. haa lawak macam tuu lah lawak ke tidok? tak jugak ke takpe lah nak balik (: selain tuu post kite jangan lah terlalu panjang berjela kena lah pendek sikit lebih baik kalau di selit dengan gambar.. baru lah best tapi post saya nie pun dah panjang sangat..

3. DISENANGI RAMAI= kali nie saya nak share macam mane nak buat korang disenangi ramai.. haa ada lagi tunggu sabo sabo lah nak.. haha.. cara kat atas tuu contoh nyer ade blogger yang komen komen ape salah nyer excersise lah jari jari korang awek awek comel oiii untuk balas tak berintraksi dengan blogger blogger baru lah mesra alam.. walaupon tengah updates blog tuu tengah moody, sedih, putus cinte kena jugak komen sesame blogger.. itu bukan tande blogger yang komen komen tuu busy body or jage tepi kain tapi korang dah post blogger bace, so blogger pun nak lah ambik tahu yang lebih benar.. tuu tande nyerr blogger sayang banggat kat kite..

Oklah sampai sini saje saya nak sharing, caring, loving, smiling, dah kurus jari saya yang bengkak bengkak nie.. Haha (: Harap harap post kali nie membantu lah anda semua blogger sekalian.. Saya dapat idea nie pun dari Youtube jerr saya just copy, add some, and paste.. Terima kasih pada yang sudi membace post saya yang entah pape tapi berisi nii.. macehh ( :B ) Bubye reader`s..


13 comments:

  1. Haha betul tuh... =D
    MB folo sini kembali!

    ReplyDelete
  2. MB: thanks (:
    saling memfollow kan lebih bagus.

    ReplyDelete
  3. munirah: memang sangat berguna kan.. thanks sudi membace.. (:

    ReplyDelete
  4. a'ah2.....yg penting ramah ngn blogger len kan
    ^_^

    ReplyDelete
  5. hana: yes itu yg paling penting.. hehe..

    ReplyDelete
  6. hehe..satu je kene ingat..berblog jgn sombong..saling memfollow amalan mesra..gagaga :D

    ReplyDelete
  7. syahirah: ye lah jgn sombong2 kn? okey thanks.. :B

    ReplyDelete
  8. tumpang lalu.... awk sihat?? tengok!! nie laa contoh blogger yg baek!! hehehee...:P

    ReplyDelete
  9. lalu lah free je.. sehat saje.. wahh bagus lah.. nie mmg blogger yang sangat baik.. :B

    ReplyDelete
  10. yeah! thanks for the tips. hee :)

    ReplyDelete