This Diary Writer!!

My photo
does not like publicity desperate, all stories are not related to the living and the dead, this blog is not only to expressions of faith to the enemy this blog as a place to tell the story of love and sorrow, life to be a visionary and successful and able to respond thanks to the parents.

I Love You!!

Monday, December 5, 2011

December Ohh December!!

assalammualaikum :)


hai kawan kawan korang semua sihat ke? alhamdulillah. pagi yang dah nak msok tengahari nih aku baru perasan blog aku nih belum ade lagi post untuk bulan 12 iaitu December.. aku pelik lah orang lain kan updates selalu bolg kan diorang tak busy ke ha? 
*aku|tertanya|tanya|dari|semalam|kot 
then hati otak aku cakap pe diorang obses lagi kot dengan blog sebab tuh sentiase updates, lepas tuh mata aku pulak balas maybe diorang banyak cerita nak di ceritakan sebab tu sentiase updates.. hehe :B

hari ini 5 December bersamaan dengan 10 muhharam mari lah kita sama sama berpuasa, nak tahu kenapa digalakkan berpuasa hari ini dan esok? haa meh aku bagi tahu kat korang yang belum tahu sebab digalakkan puasa adalah kerana dosa dosa kecil kita selama setahun akan di ampunkan oleh Allah.. tapi ramai yang updates status di facebook kata
*jom|puase|allah|ampunkan|dosa|so|nanti|kite|boleh|enjoy
kawan aku kot tuh terus aku komen hotak kaujgn main main dengan wahyu Allah nih.. aku cukup pantang orang yang buat status mintak kaki nih.. rasa macam nak cepuk je hidung die.. haha :B
title aku december ohh december kan nak tahu kenapa? haa sebab december sangat bermakna untuk aku ohh.. esh sangat sangat bermakna lah bukan calang calang bermakna, nak tahu sebab apa? haa bulan december kan penghujung tahun selalu nyer dah tentu tentulah cuti sekolah kan kalau dah cuti sekolah tunggu apa lagi mesti ada kenduri kawin haa sebab tuh best boleh mentedaah nasi minyak ohh.. haha :)

ehh ehh ehh tunggu jap belum habis cite atas story cover je ade cerita yang sebenarnya.. ini cerita dulu lah masa sekolah kan budak budak lagi kalau dah nama pun budak kena pulak cuti sekolah dah semestinya lah nak holiday.. aku kecik kecik kalau nak holiday dengan family tak main pantai, berkelah, bukit bukit nih aku nak swimming pool, waterpark, waterfall baru cool babe.. haha :) 
*poyo|habis|aku|nih|menyampahlah|der

atas dah ade cerita masyarakat, family last mesti lah ade story morry pasal yang tersayang.. bulan december nih ape yang special buat kitaorang? haa banyak weh banyak disebabkan aku dulu cinta jarak jauh bulan december lah aku cuti sekolah nak dating datung dengan dia tau.. selalu kitorang 6 bulan sekali jumpa weh seksa tak seksa tuh sebab aku kalau boleh nak phone yang ade 3G je harap maklum klu ade siapa nak belikan phone untuk aku pastikan ade 3G kalau ade yang nak belikan lah TAPI haha die dah belikan phone untuk aku ade dalam bulan 9 macam tuh sebelum raya nak tahu phone ape nak tahu? haa phone Samsung Galaxy S der.. jangan jeles dia saja hadiah kan tanda sayang lah konon tuihh ops kalau die bace mampos.. 

semua orang aku dah story sekarang cerita pasal aku nak jugak asyik korang jer.. bulan december adalah bulan kelahiran aku kalau tak tahu haa kan dah tahu kalau yang dah tahu tunggu apo lagi jang sediakan hadiah.. haha :) hadiah birthday aku kali ni yang aku minta dekat si dia adalah jeng jeng jeng seekor landak.. ape terkejut jangan nak terkejut sangat ahh aku memang nak landak dh lame weh.. aku selalu jejalan dekat downtown pahlwan mall ade satu kiosk nih jual binatang aku selalu singgah sana tengok landak tuh tapi die mahal sangat aku takde duit weh.. haha.. dulu aku suke sugar glider tuh main ramai lagi genyah suka jugak aku pon beralih pada LANDAK lah pulak cute per..





dulu aku pikirkan aku sorang jelah yang lahir bulan december nih lagi satu semua kawan kawan aku yang lahir bulan nih kecik kecik je aku jer lahir bulan december tapi badan besar.. masa sekolah aku ade kawan yang lahir bulan december name diorang LIYANA A TIKA haha :B so aku dah tak sedeh lagi.. mase di IPTA main ramai lagi yang lahir bulan december nih rupe nyer..
p/s: sesiapa yang lahir bulan december happy birthday semoga panjang umur dan murah rezeki may allah bless you all friends..





0 comments:

Post a Comment