This Diary Writer!!

My photo
does not like publicity desperate, all stories are not related to the living and the dead, this blog is not only to expressions of faith to the enemy this blog as a place to tell the story of love and sorrow, life to be a visionary and successful and able to respond thanks to the parents.

I Love You!!

Monday, May 28, 2012

Guruku Tersayang Guruku Tercinta!!


Pagiku cerahku matahari bersinar…
ku gendong tas merahku di pundak…
Slamat pagi semua ku nantikan dirimu
di depan kelasku menantikan kami..

Guruku tersayang guru tercinta
tanpamu apa jadinya aku…
Tak bisa baca tulis mengerti banyak hal..
guruku terima kasihku…
Nakalnya diriku kadang buatmu marah…
namun segala maaf kau berikan..

reff::
Guruku tersayang …
guru tercinta tanpamu apa jadinya aku…
tak bisa baca tulis mengerti banyak hal…
guruku terima kasihku…

Bismillahrihamanirrahim. assalamualaikum semua kat atas ni bukan sajak bukan puisi bukan ayat cinta cintun tapi lirik lagu istimewa buat guruku tercinta. Hari ini memandangkan aku bosan nak mati kat rumah dengan kaki tak bape nak boleh jalan ni aku pon berangan angan nak buat lah entry baru untuk blog masam aku ni.. Hari hari lepas adalah hari guru right? ya aku tahu yang aku agak lambat sebab aku tengah busy sangat untuk meyembuhkan kaki ku.. aikk aku ni asyik cite kaki je ye lah kaki aku sakit wehh.. haha :D

Dengan menggunakan blog ini aku nak berkongsi atau share lah dengan korang semua pasal cikgu, guru mak disekolah pelbagai lah nama atau panggilan untuk yang bernama guru ni.. hehe :D Aku mengaku weh dulu dekat sekolah aku memang seriously nakal nak mati weh jangan tanya lah aku setiap tahun bape kali lepak bilik pengetua yang macam Santa Claus uh.. haha :B biasalah kan budak budak lagi time uh belum nak jumpa jalan kematangan.. 

aku malas nak bebel bebanyak kat bawak ni ade lah gambar koleksi yang dicuri pada facebook cikgu aku yang super doopa powerr, die boleh nyanyi, sajak, puisi, pidato, menari, dan photographer.. Mustafa Mohd Noor

 

okay next top model kita adalah dipersilakan cikgu black seriously honestly aku lupe nama cikgu ni so aku namakan die sebagai cikgu balack maaf cikgu.. cikgu yang dibawah nie sesangatlah garang nak tahu kenape? haa sebab die cikgu disiplin kau die jalan je sebelah kumpulan budak budak memekak confrim weh confrim senyap sunyi.. cikgu ni tegap dan agak gelap kerana dia juga cikgu pasukan rugby sekolah aku dulu, hebat cikgu cikgu aku dulu.. 

 

okay okay kali ni aku nak buat pengakuan yang terbesar ni dengar weh aku tak pernah ade cikgu yang kepala gila gila, sewel, spotting nak mati macam cikgu ni disebabkan attitude cikgu ni aku sayang gila dengan die.. die cikgu bahasa melayu saya masa di form 5, die sangat lah spotting bin spottong tak siap kerja die pon tak pe janji nanti dah siap hantar, bila die mengajar taknak pay attention takpe janji jangan bising, masa mengajar selalu bercerita untuk memudahkan pelajar dan cikgu nie menggunakan kaedah ini semua untuk memahamkan murid muridnya yang agak benggap.. ade kenangan manis dan begitu pahit dengan cikgu nie tapi cikgu still nak hadap muka kami.. thanks guruku <3 Zahari Japar



 haa haa haa bosan tak? bosan? ohh bosan yer sayang alolo sayang sorry kalau lah bosan sangat close-tab jer.. tak payah pon.. hehe :B okay pada saat ini, aku nak ceritakan pasal "mama mala" kenapa mama? sebab cikgu ini adalah cikgu disiplin tapi sangat spotting spottong gila.. die suka kongsi apa saja yang die ada dengan semua pelajar, seorang yang kelakar, tegas dan sangat lah peramah semua orang senang dekatinya.. die mengajar saya kemahiran hidup rindu lah nak jahit skirt, ketuk ketuk paku ohh really miss it.. bawah nie lah gambar kenangan yang akan aku simpan dalam blog ni gambar bersama tak sempat nak amik. :)

 

ohh ohh ohh belum habis lagi sabar sabar lah der ade banyak lagi bukan sikit sikit aku nak cerita nih.. haha :B  yang bawah ini pulak adalah salah seorang guru yang paling popular dia juga guru disiplin.. cikgu ni orang kelantan tau walau pun dalam lama menetap disini kelantan die still pekat macam aku lah kan walaupon dah hampir 6 tahun di melaka peneng sentiasa dihatiku.. hehe :B aip aip aip dengan cikgu ni jangan nak gelak sangat sebab die garang banggat.. selalu kalau di perhimpunan ape yang die tegur dah sentuh semua berkaitan dengan disiplin sangat best teguran die lembut tapi berbisa..  

 

hai saya lagi, yang bawah ni adalah cikgu inggeris aku  masa form 1, 2, 3 die sangat lah spotting spododo.. tapi cikgu ni sesangat lah garang yer, dalam kelas kalau siapa bising, tak siap kerja mahupun tak hantar homework perkatan yang die akan keluarkan dari mulutnya adalah "STUPID IDIOT". haa taip tuh korang akan tercanggak terdonggak ternganga.. haha :D cikgu ni cantik, lembut, puih gebu tapi garang ohh..

 

haa kat bawah ni ada lah beberapa lagi gambar yang ada cikgu cikgu yang aku sayang, sorry gambar ini dieditkan berdouble sebab taknak semak kan blog busuk masam ni.. hehe :b

(gambar bearak walaupun cikgu berbangsa cina tapi still support)

 (barisan cikgu cikgu cermelang di sekolah saya)

 
(gambar diatas=cikgu yap, cikgu yong,cikgu esah dan cikgu tercinta iaitu ckgu azlah)
(gambar dibawah=barisan cikgu cikgu menyanyi tak tahu lah lagu ape, cikgu saya mmg suka nyanyi)

 
(cikgu cikgu saya yang cantik lagi ayu <3)

 
 (gambar guruku semasa berarak kelilingi sekolah dan nampak gambar dibawah uh ketua menteri melaka uhh sekolah aku memang top ah maklum lah sebelah istana :D)

 
(nyanyi lagi cikgu aku dan gambar bawah cikgu cikgu duduk sambil dihiburi anak murid)

 
(guru guru dan cikgu yang mendapat hadiah dan pemberian sekolah sebagai kenangan :))

 

+ ini pula giliran kami pulak nampak yang tengah uh? nampak? ape? tak nampak?? tiga kali jumaat lagi lah ni.. haha :D ini kelas saya lelaki yang tidak memberi dorongan harus dilupakan.. yang penting kami enjoyy.. rindu semua nya !! <3

p/s: kalau lah cikgu cikgu aku ni tahu diorang masuk blog aku mesti diorang rasa bangga gilakan sebab masuk blog glamor macam blog aku ni.. haha.. rasa belum terlambat nak ucapkan "selamat hari guru" terima kasih untuk cikgu yang telah mengajar saya sehingga kehari ini.. bubye <3
 

4 comments:

  1. dO follow my blog :)
    http://sheilanasir.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. done following your blog.. nice blog. thanks :)

      Delete
  2. Yes, jasa guru takkan dapat kita balas. They are going to heaven :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes i agree with it. they are i super power!

      Delete