This Diary Writer!!

My photo
does not like publicity desperate, all stories are not related to the living and the dead, this blog is not only to expressions of faith to the enemy this blog as a place to tell the story of love and sorrow, life to be a visionary and successful and able to respond thanks to the parents.

I Love You!!

Sunday, July 1, 2012

Family Abang Ejad With My Family !!

 

Assalamuailaikum..

hai semua seperti biasalahkan ayat permualaan aku, anda semua sihat ke? aku dah semakin sehat alhamdulillah bersyukur pada Allah diberikan peluang untuk berjalan lagi.. :)) ok lah hari hari yang indah ini, aku nak ceritakan pasal moment yang best lepas saja aku balik rumah dari hospital datang pulak rombongan dari Peneng iaitu keluarga abang ejad.. sangat excited bila terima call dari dia yang kata nak datang sebenarnya memang dah plan nak tunggu die di hospital, tapi tiba tiba doktor suruh aku balik rumah.. gelabah lah aku weh dah plan baik punyer aleh2 kena balik.. agak nya doktor and nurse kat hospital tuh dah bosan tengok muka aku dua minggu.. haha :D 

soo abang ejad pon buat keputusan still nak datang, so diorang decide nak datang rumah aku dengan hati yang senak senak ubi gelabah nak jumpa abah saya tapi disebabkan die dating dengan abang dan akak die so dia rasa agak berani lah sikit.. haha :)) 

first, dia masuk rumah aku kat meja makan jeling jeling kitorang dah rasa macam kali pertama berjumpa.. rasa macam nak bertunang, rasa macam datang nya rombongan meminang pun adooo.. haha :p kemudian datang lah adik aku dak dayah ni bawak hello kitty yang besar sebesar perut aku aku pon jerit secara spontan ye lah sebab aku memang obsessed hello kitty.. kemudian semua orang sebok sebok suruh aku pergi sembang sembang dengan diorang aku confirm confirm lah malu segan segan kucing tak bape nak kucing.. 

then, aku pon kedet kedet pergi depan kat ruang tamu dengan berkain batik tshirt yang buruk dan  bertudungkan tudung express.. aku pun sembang sembang lah pasal operation aku ni sakit aku ni macam macam lah semua pasal aku lah.. kemudian datang lah akak aku yang bawa bihun sup diorang tak tahu yang akak aku just beli je bihun sup tuh tapi diorang semua ingat kitaorang yang masak.. masa bersembang aku ni tak pandang lansung lah die tapi beli die makan aku curi curi tengok die.. then die pon terpantang aku time tuh sangat sweet lah ..

third, abang ejad datang sekejap jer serious tak puas tapi ape boleh buat abang die ade kerja sangat tak best lah datang jauh jauh tapi sekejap jer jumpe.. takpe sayang nanti i dah sehat insyallah kita dating sampai lebam okay.. masa dalam perjalanan balik dalam kereta kitorang text die cakap "ehh tadi i nampak u jeling i" soo i pon macam eh mana ada.. " noo i see it u tengok i bila makan tadi" ehh i tak pandang u lah i tengok mangkuk tuh takut pecah.. ayat poyo cover malu.. haha :Dsangat sweet and buat aku sengeh sentiasa nih dok taip pon sambil sengeh sengeh nampak gigi kuning ku.. :B

okalah tak nak lah cerita lagi nanti ade pulak yang menyampah kan adat manusia yang menyampah benci dengki tengok orang lain bahagia.. bahagia kah aku? nak tahu aku bahagia atau tidak boleh tengok dari default facebook aku kalau ada gambar aku dengan ejad so bahagia lah tuh kalau gambar aku sorang atau orang lain emm tak bahagia lah tuh.. haha :B sekarang alhamdulillah aku berasa yang aku happy bersama si dia.. 

(ini lah kitty saya dah dia)

p/s: sayang i love u <3

2 comments:

  1. haha . Kemain bahagiakah aku lagi . Dah bahagia lah tu . eceh eceh .

    ReplyDelete
  2. haha.. bahagia lah sngat kn.. xde mkne.. bahagia bahagia ayam jorr :D

    ReplyDelete