This Diary Writer!!

My photo
does not like publicity desperate, all stories are not related to the living and the dead, this blog is not only to expressions of faith to the enemy this blog as a place to tell the story of love and sorrow, life to be a visionary and successful and able to respond thanks to the parents.

I Love You!!

Saturday, November 10, 2012

Landscape Design Development!!

 

ehem ehem hari ini aku nak post pasal subjek yang amat aku cintai sayangi dan sukai macam nak bagi kaki.. haha :D subjek ini nama diberi "LANDSCAPE DESIGN DEVELOPMENT" haa kena capital lock sikit nak bagi hormat.. uihs korang memang kata nampak macam senang tapi sapa yang amik subjek ni ja akan tau macam mana aku rasa.. bukan lah susah sangat aku ni cuma perlukan otak yang banyak imagine dan banyak berangan angan bukan pelanmin angan ku musnah yer.. haha :)) subjek ni sangat tough dan sangat menguji kesabaran dijiwa dan raga subjek ini adalah subjuk yang ramai student kat sini geruni nak tahu nape? lepas kita design design site uh kita kena present pulak.. present kan sapa tak tahu ape perasan bila nak depan juri nak propose ape kita dah design.. haha :)) ada gerun x?xde lagi?ahh kau memang sesuai untuk subjek ini..

tapi kalau nak ikut kan memang tak susah mana lah macam aku cakap kita kena ada otak katoon (memag aku saja spell macam tu bukan aku typing error kay) kena banyak buat research to get a good design.. okay aku cerita satu persatu pasal subjek ni tau first we start about introduction of this subject HAHA poyo weh tak perlu kot aku rasa.. mula mula aku nak start subject ni and first time lah masuk kelas aku berdebar dan lecture for this subject seriously muka masing masing macam nak bunuh orang lah.. masyaAllah aku takot weh ini betul tak main main.. masuk kelas duduk depan sekali sebab belakang dah penuh then macam kelas biasa lah kan buat ice breaking (pengenalan diri).. itu takpe lagi lepak lepak lecture mula briefing pasal apa yang kami semua kena buat.. then lepas ja itu terus dengan tegasnya lecture bagi kami site iaitu Surau An-Nur iaitu surau kolej.. haa itu lh site kami site yang kami semua kena design menjadi surau yang menggunakan theme baru.. so kami pon dibahagi dalam kumpulan haruslah menjadikan kumpulan itu sebagai satu syarikat..

so dah start dah behana atau bahangnya kami pon di arah untuk mengukung keluasan dan bangunan suaru itu.. fuhh 3 hari 2 malam mengukur dan setelah diukur haruslah melukisnya semula diatas kertas yang bersaiz a1 dengan ukuran yang sebenar.. dan selepas itu kami haru mengkaji masalah dan penyelesaian untuk site itu dan harus lah mencatit atas kertas yang bersaiz AO.. haa korang apa tau just tahu kertas A4 je kan?haha aku dulu pon macam korang jugak.. setelah selesai mengukur dan mengkaji tempat itu kami kena tulis cantik cantik atas board dengan bertulisan Architectural Lettering haaa then kena present haaa gilakan?gilang sangat. :B

ehe ehe ehe itu tak gila lagi beb gua ada lagi gila dari itu semua.. haha, dah selesai kerja berkumpulan kitaorang kena pulak baut kerja yang sana by individual tau then kami kena ubahsuai surau itu menggunakan theme kami sendiri mengunnakan "LANDSCAPE DESIGN THEME".. aku yang nak ceritakan ini pon dah berpeluh haa dengan kepedasan maggi di kala bumi menangis (HUJAN) macam yang aku cerita kat atas tadi aku dah design semua tak semudah itu untuk habiskan azab ini kami dah design so kami kena pergi jumpa lecture yang muka macam pembunuh tu untuk sesi mengkrik.. (CRICK) haa masa ini lah yang kami tak tido malam bertungkus lumus siapkan kerja untuk crick dan masa ini lah aku menitiskan airmata kerana give up dan sakit hati kerana kerja ku dicaci dihina dan dibelasah teruk oleh lectureku yang tercinta.. mata|keatas|tangan|kebahu soo akhirnya apabila sudah siap bertungku lumus menyiapkan kerja dunia dan masa depan aku ni so kami kena present dah satu hal lagi nak present dengan lecture yang membunuh ini tapi ape aku kesah lepas aku present ini aku nak bakar semua... opp tak boleh lagi sebab landscape 3 sem.. ahhh mama tolong lah abyyyy..  ;((

aku pon dah nak membebel saja tanpa bukti akan ku sertakan bukti dan gamabr yang setiapnya ada cerita menjadi buktiku kepada anda semua.. aku rasa banyak typing error dalam post kali ini tapi ape kau kesah memamg aku typing error girl pon.. haktuih!!


 
(design design design)


 
(this is my ever ever funny lecture ok ini bukan lecture yang membunuh itu ada tiga dan dua lagi itu tak mungkin aku nak g tangkap gambar macam ni.. mau mati ka? haha :D)


 
(kengkawan yang turut merasakan apa yang aku rasa)


 
(my most important friends sebab selalu pinjam barang diorang)


 
(haa ini aku bukan hantu yer.. itu lah design aku banyak lagi gambar tapi dalam instagram ((: )


 
(muka cuak dan tak sanggup nak pandang camera pon)


 
(gambar candid yang di snap oleh kawan ku)


p/s: adalah sedikit pesanan buat juniour aku baru akan merasai apa yang aku dan senior senior yang lain dah rasa tabahkan lah hati mu wahai adik-adikku and just keep smile :))

0 comments:

Post a Comment