This Diary Writer!!

My photo
does not like publicity desperate, all stories are not related to the living and the dead, this blog is not only to expressions of faith to the enemy this blog as a place to tell the story of love and sorrow, life to be a visionary and successful and able to respond thanks to the parents.

I Love You!!

Thursday, November 7, 2013

Bila Lelaki Cakap !!

1) Bila lelaki cakap : Saya tak kesah pun awak nak kawan dengan dia. 
= Maksudnya : Kalau kau nak mati, kau kawan lah dengan dia.
      
2) Bila lelaki cakap : Dahlah, saya takda mood nak sembang/ text dengan awak.
Maksudnya : Pujuk lah saya, saya touching dengan awak ni.
      
3) Bila lelaki cakap : Dah lama kita tak jumpa kan, awak asyik sibuk je kebelakangan ni.
Maksudnya : Datanglah jumpa saya, saya rindu sangat2 dekat awak.
      
4) Bila lelaki cakap : Saya tak suka awak kawan dengan lelaki tu.
Maksudnya : Kau faham tak aku tak suka kau kawan dengan mana-mana lelaki, aku cemburu tau tak.

5) Bila lelaki cakap : Awak, mak saya selalu tanya pasal awak.
Maksudnya : Jomlah kenal-kenal dengan keluarga saya.

6) Bila lelaki cakap : Tinggalkan saya, saya nak bersendirian.
Maksudnya : Janganlah pergi, pujuklah saya.

7) Bila lelaki cakap : Janganlah risau, saya tak apa-apa.
Maksudnya : Tolonglah risau, saya perlukan sokongan awak. 

8) Bila lelaki cakap : Saya tengok awak dah makin sibuk kan sekarang.
Maksudnya : Kau tahu tak kau dah abaikan aku.

9) Bila lelaki cakap : Saya rela undur diri demi awak dan dia.
Maksudnya : Sampai hati awak buat saya macam ni, kenapa pilih dia. :'(

0 comments:

Post a Comment